Medewerkers

 • Melanie Hendricx |Praktijk Hendricx & van Thiel

  Ik ben met veel plezier huisarts sinds 2015, en ben per mei 2017 gestart in Rijen. Ik heb mijn basisopleiding geneeskunde genoten aan de Universiteit van Maastricht.  Als basisarts heb ik ruim een jaar gewerkt op de spoedeisende hulp van het toenmalige Franciscus ziekenhuis in Roosendaal.  Na deze periode ben ik in Rotterdam aan de Erasmus Universiteit gestart met de huisartsopleiding. In het kader van het eerste jaar van de huisartsopleiding heb ik reeds een jaar lang in de huisartspraktijk Annefrankplein te Rijen mogen werken en leren onder toezicht van drs. de Koning. Ik voer het vak van huisarts in de volle breedte uit en heb een extra interesse in de gynaecologie.  Ik hou van de veelzijdigheid van ons werk, zowel op medisch gebied als op het gebied van de mens. Zoveel mensen zoveel wensen.

  Ik woon met mijn partner en onze twee dochters Saar en Floor in Dorst.

   
   
   

  Rob van Thiel | Praktijk Hendricx & van Thiel

   

  Sinds 1998 ben ik huisarts in Rijen. Ik ben opgeleid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (basisarts opleiding) en aan de Vrije Universiteit Amsterdam ( huisartsopleiding).

  Ik heb aan het einde van de basisarts opleiding een halfjaar een afstudeerproject mogen doen in het Massachusetts General Hospital in Boston, dit is een van de beste ziekenhuizen van Amerika.

  Als aandachtspunten binnen de huisartsgeneeskunde heb ik: Diabetes Mellitus, huidziekten en ziekten van het bewegingsapparaat.

  Mijn motto is : ” behandel patiënten zoals je zelf ook behandeld wenst te worden “

  Ik ben getrouwd, heb een dochter en een zoon. 

   


   
  Jaap de Koning | Praktijk Van Amelsfort & de Koning
   
  Mijn studie geneeskunde en huisartsenopleiding heb ik gevolgd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Doordat eind jaren tachtig niet veel huisartsen een opvolger zochten heb ik twee jaar als arts assistent gewerkt in het Sint Franciscus ziekenhuis in Roosendaal. Hier heb ik gewerkt op de afdelingen cardiologie, interne geneeskunde en spoedeisende hulp: dit was een leerzame periode. Per toeval kwam ik in contact met dokter van Lemmen die een waarnemer zocht. Na een jaar voor hem te hebben waargenomen stond ik voor de keuze om zijn praktijk over te nemen. Ik hoefde niet lang na te denken en in 1991 had ik mijn eigen praktijk aan huis. In 2005 ben ik gaan samenwerken met collega’s en hebben we ons gevestigd in de HOED aan het Anne Frankplein.

  Nog steeds werk ik met heel veel plezier als huisarts in Rijen. Sinds 2008 ben ik als huisartsenopleider verbonden aan de afdeling huisartsengeneeskunde van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Artsen die zich specialiseren tot huisarts begeleid ik gedurende hun eerste of derde jaar van hun opleiding in mijn praktijk.

  Het motto van de huisartsenopleiding in Rotterdam is: specialist in veelzijdigheid, iets waar ik volledig achter sta en wat het huisartsenvak zo boeiend maakt.

  Ik ben getrouwd met Ineke en samen hebben wij 2 zonen, Klijs en Fas.


   
   

  Meike van Amelsfort | Praktijk Van Amelsfort & de Koning

  Mijn opleiding geneeskunde heb ik gevolgd aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Hierna ben ik een jaar werkzaam geweest als arts op de spoedeisende hulp van het Sint Jans gasthuis in Weert.

  Tijdens mijn studie wist ik al vrij vroeg dat ik uiteindelijk huisarts wilde worden. Wat ik leuk vind aan het vak is de grote diversiteit aan patiënten en problemen, geen dag is hetzelfde. Ook het werken buiten het ziekenhuis, dicht bij de patiënt, is voor mij erg belangrijk. Je leert patiënten goed kennen en staat hen bij in goede en slechte tijden. 

  Eind 2020 ben ik afgestudeerd als huisarts aan de huisartsopleiding in Rotterdam. Tijdens mijn studie was ik een jaar werkzaam in Rijen, onder supervisie van dr. de Koning. 

  Het beviel zo goed in Rijen dat ik na mijn opleiding besloten heb terug te keren naar de praktijk als waarnemend huisarts.

  Sinds 01 april 2023 ben ik praktijkhouder geworden, samen met dr. de Koning. Met veel enthousiasme en werkplezier ga ik dit avontuur aan. Ik woon met mijn partner Jeroen in Baarle-Nassau.


  Lenneke Fleerakkers | Praktijk Fleerakkers

  Sinds 2003 werk ik als huisarts in Rijen.  Het allerbelangrijkste in mijn werk, vind ik, dat je als arts SAMEN met de patiënt(e) beslist, wat het beste is voor hem/haar. Collega’s beschrijven mij als iemand, die goed luistert en makkelijk benaderbaar is. Ik ben eerlijk, toegewijd en praktisch ingesteld. Ik voer het vak van huisarts in de volle breedte uit en houd me extra bezig met longziekten en spoedzorg. Ik heb gestudeerd in Leiden en Nijmegen en ben werkzaam geweest bij de spoedeisende hulp, interne geneeskunde, thoraxchirugie, en revalidatiegeneeskunde. Sinds 2017 ben ik ook voorzitter van onze groepspraktijk. 

  In juni 2020 ben ik afgestudeerd als kaderhuisarts spoedzorg (Erasmusuniversiteit Rotterdam) Dit betekent dat ik gespecialiseerd ben in de spoedzorg van de 1e lijn. Ik werk dan ook voor de huisartsenpost Oosterhout, achter de schermen, om daar de kwaliteit up to date te houden en geef regelmatig onderwijs.

  Ik woon al jaren met Peter in Tilburg en samen hebben wij 4 tienerdochters.


   

  Eric Robbe | Praktijk Fleerakkers

   

  Sinds 2006 ben ik huisarts in Rijen. Mijn geneeskundeopleiding heb ik gedaan aan de universiteit van Nijmegen. Hierna heb ik een jaar als arts in een verpleeghuis gewerkt. Van 2003 tot 2006 heb ik de huisartsenopleiding gedaan in Nijmegen. Mijn aandachtsgebieden zijn dermatologie en ouderengeneeskunde. Sinds 2018 verzorg ik tevens een avondspreekuur voor alle praktijken. Ik ben getrouwd met Paulien en heb 2 zonen.

   

   

   

   

   


  Yvette Verrest | Praktijk Verrest & de Vos

  Sinds 2005 werk ik als huisarts in Rijen en dat doe ik met veel plezier, vanwege de diversiteit van de problemen en mensen. De behandelrelatie met onze patiënten ervaar ik als bijzonder in vertrouwen en continuïteit.

  Speciale interesse heb ik voor kindergeneeskunde, longziekten en palliatieve zorg.

  Zowel binnen het Anne Frankplein als in regionale commissies ben ik betrokken bij bestuur, beleid en innovatie. Ik vind het leuk en belangrijk om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit en toekomst van de huisartsenzorg.

  Ik heb geneeskunde gestudeerd in Utrecht en daar tevens mijn opleiding tot huisarts doorlopen. Ik ben een aantal jaar werkzaam geweest als arts op de kinderafdeling en ook een jaar op de spoedeisende hulp. Met mijn man Joost en 2 dochters woon ik in Dorst. 

   


  Arjan de Vos | Praktijk Verrest & de Vos

  Sinds 2012 ben ik met veel plezier huisarts in Rijen. Mijn geneeskunde- én huisartsopleiding heb ik aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam gedaan. Alvorens vol voor het huisartsenvak te gaan, werkte ik een jaar op de Spoedeisende Hulp van het Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg, alwaar ik veel geleerd heb op het gebied van acute zorg en chirurgie. 

  De keuze voor huisartsgeneeskunde maakte ik al vroeg in mijn basisopleiding. Ik voel mij het meest thuis dicht bij de patiënten en zelfstandig opererend, met aandacht voor de mens als geheel. Iedere patiënt heeft zijn of haar verhaal, en dat doet ertoe voor mij als arts.

  Mijn specialisaties zijn chirurgie, palliatieve zorg, e-health en (echogeleide  injecties van) het  bewegingsapparaat. Tevens verricht ik sterilisaties bij mannen, ook uit andere praktijken in Rijen én daarbuiten.

  Ik ben getrouwd met Suzanne en wij hebben drie kinderen, Stijn, Luuk en Linde, waarmee wij in Teteringen wonen.


  Matthijs van Dijk, huisarts in opleiding | Praktijk Verrest & de Vos

  Na mijn afstuderen in 2012 heb ik als arts ongeveer 10 jaar gewerkt binnen de gynaecologie en verloskunde. Binnen dit specialisme ben ik ook gepromoveerd en was ik vanaf 2017 in opleiding tot gynaecoloog (o.a. in het Amphia Ziekenhuis en het Erasmus MC). In 2021 heb ik besloten deze opleiding niet af te maken. In de periode hierna heb ik mij, binnen en buiten de zorg, georiënteerd op het vervolg van mijn carrière. Dit heeft ertoe geleid dat ik vanaf maart 2023 de opleiding tot huisarts volg bij praktijk Verrest & De Vos.

  Ik verwacht veel voldoening uit het vak te gaan halen en hoop daarnaast te leren hoe ik goede, persoonlijke zorg kan bieden buiten het ziekenhuis, juist door alle ervaring die ik al heb opgedaan in het ziekenhuis.

  In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen en op pad met mijn vrouw Joyce en onze twee dochters.


 • Karin                             Britt                               Annemarie                    Wendy


  Lonneke                       Robin                            Irene                             Britt


  Jolanda                         Floor                             Stefanie                        Smahane

  Margot (stagiaire)  


 • Jacqueline de Berg     Corrie Horrevorts      Femke Govaerts

  Jacqueline, Corrie en Femke zijn speciaal opgeleid voor het begeleiden van mensen met een chronische aandoening. De praktijkondersteuner (POH) begeleidt patiënten met diabetes, longaandoening zoals astma en COPD én doet de begeleiding van patiënten met hart- en vaatziekten of een verhoogd risico daarop, het zogenaamd Cardiovasculair Risicomanagement (CVRM).

   


  Judith van Rooijen

  Judith is onze praktijkondersteuner Ouderenzorg. Zij richt zich op de kwetsbaarste en meest zorgbehoevende ouderen en kijkt hoe we de zorg kunnen vormgeven en optimaliseren.


  Jeanne Christianen    Sanne van Veen         Inge Mollen                 Matthijs Sturm

  Jeanne, Sanne en Inge werken als Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg (POH GGZ).

  Ze hebben beiden ruime opleiding en ervaring in het werken met mensen met psychosociale/emotionele problemen of psychiatrische kwetsbaarheid.

  Matthijs is onze POH Jeugd en ziet de kinderen en jongeren met psychische klachten en staat deze bij. Hij werkt op donderdag op onze locatie Anne Frankplein.

  In gesprek met de POH GGZ wordt samen met U uw persoonlijke situatie en klachten in kaart gebracht en besproken wat passende vervolgstappen zijn.

  De behandeling of begeleiding kan uitgevoerd worden door de POH GGZ en daarnaast wordt er samengewerkt met diverse netwerkpartners, zoals psychologenpraktijken, psychiater, psychosomatisch fysiotherapeut, maatschappelijk werk en gemeente. Ook kan e-health worden ingezet als behandelinterventie.

 • Ingrid Verschuuren


  In 2007 ben ik begonnen als praktijkondersteuner in huisartsenpraktijk Anne Frankplein. Met veel plezier heb ik jarenlang mensen begeleid met een chronische aandoening.

  Door de steeds ingewikkelder wordende wet-en regelgeving ging ik me de afgelopen jaren ook steeds meer bezighouden met de niet – patiëntgebonden taken.

  Na een aanvullende opleiding te hebben gevolgd werk ik sinds 2017 volledig als praktijkmanager. Ik houd me onder andere bezig met de organisatorische en personele kanten van de huisartsenzorg.

  Hierdoor kan de huisarts zich weer volledig richten op de patiëntenzorg.

   

   


  Wendy van Kuijk


  Wendy is na jaren ervaring als doktersassistente sinds 1 juni 2024 praktijkmanager in onze praktijk.

   

   

   

   

   

   


  Ton Jansen

   

   

  Facilitair medewerker