Coronavirus / Covid-19

Actueel:

 

Het coronavirus is momenteel helaas nog steeds een groot probleem en we zullen daar voorzichtig en professioneel mee om moeten gaan binnen de richtlijnen die het RIVM en de overheid hiervoor opgesteld heeft. Daarom:

  • De assistente zal u altijd vragen of u luchtwegklachten heeft.

  • We vragen u dringend alleen de praktijk te betreden met een mondkapje.

  • We vragen u alleen naar uw afspraak te komen tenzij dit echt niet anders kan. 

  • U kunt vragen stellen via E-consults en online medicatie herhalen.

  • Dagelijks sluit de praktijk om 15:45 uur haar deuren om patiënten met luchtwegklachten te zien. Op deze manier beschermen we alle andere patiënten die tussen 8 en 16 uur onze praktijk bezoeken.

  • Bent u positief getest op Covid-19, geef dit dan door aan uw huisarts.

 

Als de situatie met Covid-19 verandert zullen wij ook steeds onze werkwijze herzien en zo nodig aanpassen. 

Mondkapjes

Vanaf 1 december is het verplicht om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. Dat geldt ook voor de huisartsenpraktijk. De overheid heeft daarbij aangegeven dat er een uitzondering wordt gemaakt voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten.

 

U moet zelf kunnen aantonen waarom u in aanmerking komt voor uitzondering van de mondkapjesplicht. Bijvoorbeeld door een kaartje te laten zien dat u kunt vinden op de website van Vilans.

In Nederland is de afspraak dat huisartsen geen verklaringen over hun eigen patiënten afgeven. Dit moet gedaan worden door een onafhankelijk arts. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de KNMG.

 

Daarnaast heeft de Rijksoverheid gemeld dat als een mondneusmasker niet mogelijk is voor iemand, maar een faceshield wel, dat dat in deze gevallen ook is toegestaan.

Corona praktijksites melden huisarts.jpg

Langdurige klachten ná Covid-19 infectie?

Veel mensen ervaren na het doormaken van Covid-19 langere tijd klachten als vermoeidheid, benauwdheid, angstklachten en conditieverlies. Schroom niet om dit met uw huisarts te bespreken, maar overweeg ook via de optie van directe toegankelijkheid de fysiotherapeut te raadplegen. Deze hebben zich veelal toegelegd op dit zogenaamde 'post-Covid syndroom' en kunnen u helpen en adviseren bij opbouw van conditie en vertrouwen in uw lichaam en gezondheid. 

Heeft u zelfs op de intensive care gelegen met Covid-19, lees dan ook eens de adviezen op Thuisarts.nl: klik hier

Online zelfhulptrainingen coronacrisis

De coronacrisis heeft vast ook een behoorlijke impact op u. Om hiermee aan de slag te gaan biedt Zorroo u zes online zelfhulptrainingen van Minddistrict over eenzaamheid, dankbaarheid, mentaal sterk blijven, fit blijven en thuiswerken. Ook is er een training speciaal voor de jeugd. Alle trainingen zijn vrij toegankelijk. 

 

Als u er niet alleen uitkomt, neem dan telefonisch contact op met de praktijk.

 

Naar online zelfhulptrainingen coronacrisis 

Steffie legt Corona eenvoudig uit:

Informatie Corona minder-begaafden en laag geletterden

Schermafbeelding 2020-04-01 om 10.35.44.